Желаете ли да получите коледните си подаръци навреме? Куриерските компании вече най-вероятно няма да успеят да Ви доставят поръчаната стока, затова Ви препоръчваме да използвате нашите физически магазини! 

Полезни съвети

Как да изберем експандери и ластици за трениране?

При избора на правилния експандер трябва да обърнем внимание на силата си, според която избираме какво съпротивление трябва да има експандерът. Също така трябва да определим, как планираме да се упражняваме с експандера, в зависимост от това можем да изберем експандери с дръжки, ластици за тренировка или текстилни ластици.

Когато избираме, трябва да вземем предвид вида на упражненията, които ще правим, теглото си, а също и резултатите си. Следователно основният критерий е съпротивлението. Ако си начинаещ и не знаеш какъв ластик да избереш, препоръчваме да започнеш с по-ниско съпротивление и постепенно да преминеш към ластици с по-високо съпротивление.

Гумени ластици за трениране

Вероятно най-използваният вариант е класическият гумен ластик. Той се предлага с най-различни съпротивления, което го прави подходящ както за професионални спортисти, така и за начинаещи. Освен това на пазара има много размери, от които да избереш, така че може да се използва за най-различни упражнения.

 

 

 

 

Купи ластик

Ластици с дръжки

Най-голямото предимство на тези ластици са техните дръжки. Тези дръжки обикновено са изработени от мек и удобен материал и осигуряват повече комфорт по време на тренировка. 

 

 

 

 

Купи ластици с дръжки

Текстилни ластици 

Това е вариант на класическите ластици, който е изработен от текстилни материали. Огромното му предимство е по-приятният на допир материал, който със сигурност ще оцениш при упражненията, както и дългият им експлоатационен живот.

 

 

 

Купи текстилни ластици