Полезни съвети

Избор на ръкавици

Най-важното при избора на ръкавици за хокей е размерът им. Ще ти покажем, как да измериш дланите си и да избереш правилния размер. Ще ти кажем и какви са разликите между основните и по-качествените длани на различните ръкавици.

Размер на ръкавиците

Ръкавиците за хокей са разделени на детски (JR), юношески (YT) и за възрастни (SR). Обозначени са с номерата 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 и 15. Тези номера представляват дължината от лакътя до началото на средния пръст в инчове. Ако изберем по-малък размер, ръкавиците ще ни стягат и ще създават дискомфорт. Ако пък изберем по-голям размер, ръкавиците ще се хлъзгат по време на игра. По-долу може да видиш начина, според който се измерва правилния размер. Препоръчително е да измериш ръцете си, преди да осъществиш покупката на ръкавици за хокей.

 

A - дължина в инчове

Дланите на ръкавиците

Следващият важен фактор при избора на ръкавиците за хокей са дланите им. Още от снимката на продукта, можем да забележим, дали дланите са създадени от обикновен или от качествен материал с обработка против скъсване. Дланите, създадени от обикновен материал са в повечето случаи бели или бежови и с течение на времето се втвърдяват, което води до значително понижаване на чувството в ръцете по време на игра. По-качествените длани са често с по-тъмен цвят и разполагат с обработка против скъсване. Същевременно остават много по-дълго време меки.