Уважаеми клиенти, желаем да Ви информираме, че сайта абв.бг има проблеми с изпращането на електронна поща,  за това няма да получите имейли от нас. Ако имате възможност използвайте друг имейл за регистрация или поръчки.
Полезни съвети

Как да изберем правилния размер?

Както при сутиените, така и при спортните бюстиета е необходимо да изберем правилния размер. При спортните бюстиета изборът е дори още по-важен, защото тялото се нуждае от специална подкрепа по време на спортуване.

Размери

Спортните бюстиета са с размери като сутиените, при които всеки размер показва гръдната обиколка и размера на чашката – напр. 70С. Тези размери подсказват за това, че бюстието разполага с банели. Компресиращите бюстиета са с размери S, M, L. 

 

     A - обиколка на бюста  

B - гръдна обиколка

Как да премерим своя размер?

  • премери гръдната обиколка под бюста
  • запиши данните в сантиметри и ги закръгли счетоводно на най-близкото цяло число
  • премери гръдната обиколка в най-широкото място, за да разбереш размера на чашката 
  • от стойността на размера на чашката извади стойността на гръдната обиколка под бюста и избери правилния размер според получената разликата в таблицата
Разлика 10 - 14 14 - 16 16 - 18 18 - 20 20 - 22 22 - 24
Размер на чашките A B C D E F

 

Размерите в таблицата са ориентировъчни

Кройка

Всяко спортно бюстие може да разполага с различна кройка, презрамки и начина на закопчаване, което означава, че един и същи размер може да е перфектният за теб, ако избираш от различни модели. Пробвай да вкараш два пръста под презрамките и под долния кант на бюстието при пробването му. То не бива да убива никъде, за да можеш да дишаш дълбоко, докато спортуваш. От друга гледна точка не бива и да стои отпуснато.

 

Комфортът по време на спортуване може да бъде осигурен от липсата на шевове, закопчаването и липсата на излишни закопчалки. Повечето производители се стараят да предлагат възможно най-удобни модели като създават безшевни бюстиета без закопчалки, които можем да намерим при сутиените и които са изцяло неподходящи за спортуване. Шевовете могат да дразнят и дерат на кожата по време на движение и дори да причинят малки синини. Повечето спортни бюстиета дори не се закопчават, а се обличат през глава. Ширината на презрамките е също изключително важна. По-тънките презрамки са подходящи за леки спортове или йога и пилатес. По-широките презрамки са перфектни за интензивното спортуване, защото не се врязват в кожата. Важно е презрамките да не се допират до врата, за да можеш да се движиш свободно.

Размер EU XXS XS S M L XL XXL
60 A - C D          
65 A B - D          
70   A - B C - D        
75     A - B C - D      
80       A - B C - D    
85         A - C D  
90         A B - D  
95           A - C D
100             A - D

 

 Размерите в таблицата са ориентировъчни