Уважаеми клиенти, желаем да Ви информираме, че сайта абв.бг има проблеми с изпращането на електронна поща,  за това няма да получите имейли от нас. Ако имате възможност използвайте друг имейл за регистрация или поръчки.
Полезни съвети

Поддръжка на inline ролери

Изминали сте десетки километри с ролерите си и лагерите им вече издават странни звуци? Колелата на ролерите ви или спирачката са износени? Тогава вече е време за почистване на ролерите и смяна на износените части.

Колела

Колелата се износват след изминаване на дълги разстояния. По-износени са винаги колелата на ролера от страната, от която човек най-често се оттласква по време на каране. След като забележим, че колелата от едната страна са по-износени, е подходящо да ги разменим с колелата от другия ролер.

 

При размяната на колелата от единия ролер на другия поставяме най-натоварваното колело (първото) на по-малко натоварваната трета позиция. Второто колело се поставя на последната, четвърта позиция.

 

Лагери

След известна употреба на ролерите върху прашни или мокри настилки е подходящо да се погрижим за поддръжката на лагерите. 

 

Почти всеки лагер може да се разглоби и да се почисти. Той трябва да се изкара от колелото, да се почисти от мръсотията, да се премахне смазката от него и след това отново да се смаже със смазка за лагери и да се сложи обратно в колелото. Осъществяването на тази поддръжка се препоръчва преди всяко каране или минимално при всяка смяна на колелата. Честата поддръжка на лагерите прави карането на ролери по-приятно. 

 

Спирачка

Спирачката се износва след дълготрайна употреба. След забелязването на износването ѝ и на намаления ефект от нея при спиране, е необходимо да я сменим с нова. 

 

Повечето спирачки разполагат с контролна линия, която показва лимита им. След достигането на този лимит, спирачката трябва да се смени, защото спирането с нея става доста трудно и бавно. В повечето случаи е захваната с един болт, който трябва да се махне, за да можем да я свалим и сменим с нова. Най-подходящо е при смяната на спирачката да сменим и болта.