Полезни съвети

Какъв вид ролери да изберем?

Преди самия избор е подходящо да си отговорим на въпроса, от какви ролери се нуждаем. В каталога ни ще намериш ролери за класическо каране, за правене на трикове в скейт парка и за inline хокей. Например aggressive ролерите са създадени за скейт парковете, но не са подходящи за излети. Това показва колко е важно да изберем ролерите според начина, по който ще ги използваме.

 

 

 

Най-добрите марки

Търсиш ролери от водещи, световноизвестни производители? В нашия каталог ще откриеш висококачествени ролери от марки като Rollerblade, K2 и Fila.

 

 

Фрийстайл ролери

Издръжливи ролери със специално проектирана конструкция за фрийстайл каране, танци или други акробатични упражнения с ролери. Този вид предлага преди всичко много добра стабилност.

 

 

Фитнес ролери

Най-често използваният вид ролери. Те са подходящи както за начинаещите, така и за напредналите. Отличават се с изключително удобната си обувка, която осигурява не само комфорт, но и защита. Препоръчваме на начинаещите да изберат ролери с колела с диаметър около 80 мм. Напредналите пък е добре да избират с колела с диаметър 100 мм. Колкото по-големи са колелата на ролерите, толкова по-висока скорост развиват.

 

Speed ролери

Ролери за напреднали, специално проектирани за бързо каране. Определено не са подходящи за начинаещи. Колелата им са с размери над 100 мм и позволяват високи скорости. Дългата рамка помага за поддържане на стабилността. От друга страна, обувките им са по-твърди. Частта около глезена при този тип ролери е по-ниска и не подкрепя много добре глезена, както при класическите фитнес ролери.

 

Детски ролери

Детските ролери се отличават от другите най-вече с възможността си за регулиране на размера (32-35 EU). В повечето случаи разполагат с по-меки и по-малки колела. Благодарение на тях улесняват запазването на равновесие и не позволяват на децата да развият високи скорости. Съществуват и детски ролери, при които можем да сменим колелата с ножове и да ги използваме като кънки за лед.

 

Ролери за inline хокей

Този вид ролери е създаден предимно за играчите на inline хокей, но са подходящи и за играчите на хокей, които желаят да сменят леда с бетона. Тези ролери разполагат с по-издръжлив скелет, който ги прави по-малко удобни.

 

 

 

Офроуд ролери

Специални ролери, подходящи и за неасфалтирани терени, за т.нар. скандинавско каране. Този тип ролери е подходящ за движение по неравни повърхности и имат само две колела, които са доста големи - с диаметър до 150 мм. Гумените колела абсорбират добре неравностите. Ако желаеш да раздвижиш цялото тяло, можеш да използваш и щеки.

 

 

Aggressive ролери

Aggressive ролерите са създадени предимно за употреба в скейт парковете. Отличават се с късата си рамка и с малките си и твърди колела, които правят завиването и оттласкването от земята по-лесно по време на правенето на най-различни трикове.