Уважаеми клиенти, желаем да Ви информираме, че сайта абв.бг има проблеми с изпращането на електронна поща,  за това няма да получите имейли от нас. Ако имате възможност използвайте друг имейл за регистрация или поръчки.
Полезни съвети

Какъв вид ролери да изберем?

Преди самия избор е подходящо да си отговорим на въпроса, от какви ролери се нуждаем. В каталога ни ще намериш ролери за класическо каране, за правене на трикове в скейт парка и за inline хокей. Например aggressive ролерите са създадени за скейт парковете, но не са подходящи за излети. Това показва колко е важно да изберем ролерите според начина, по който ще ги използваме.

 

 

 

Най-добрите марки

Търсиш ролери от водещи, световноизвестни производители? В нашия каталог ще откриеш висококачествени ролери от марки като Rollerblade, K2 и Fila.

 

 

Фрийстайл ролери

Издръжливи ролери със специално проектирана конструкция за фрийстайл каране, танци или други акробатични упражнения с ролери. Този вид предлага преди всичко много добра стабилност.

 

 

Фитнес ролери

Най-често използваният вид ролери. Те са подходящи както за начинаещите, така и за напредналите. Отличават се с изключително удобната си обувка, която осигурява не само комфорт, но и защита. Препоръчваме на начинаещите да изберат ролери с колела с диаметър около 80 мм. Напредналите пък е добре да избират с колела с диаметър 100 мм. Колкото по-големи са колелата на ролерите, толкова по-висока скорост развиват.

 

Speed ролери

Ролери за напреднали, специално проектирани за бързо каране. Определено не са подходящи за начинаещи. Колелата им са с размери над 100 мм и позволяват високи скорости. Дългата рамка помага за поддържане на стабилността. От друга страна, обувките им са по-твърди. Частта около глезена при този тип ролери е по-ниска и не подкрепя много добре глезена, както при класическите фитнес ролери.

 

Детски ролери

Детските ролери се отличават от другите най-вече с възможността си за регулиране на размера (32-35 EU). В повечето случаи разполагат с по-меки и по-малки колела. Благодарение на тях улесняват запазването на равновесие и не позволяват на децата да развият високи скорости. Съществуват и детски ролери, при които можем да сменим колелата с ножове и да ги използваме като кънки за лед.

 

Ролери за inline хокей

Този вид ролери е създаден предимно за играчите на inline хокей, но са подходящи и за играчите на хокей, които желаят да сменят леда с бетона. Тези ролери разполагат с по-издръжлив скелет, който ги прави по-малко удобни.

 

 

 

Офроуд ролери

Специални ролери, подходящи и за неасфалтирани терени, за т.нар. скандинавско каране. Този тип ролери е подходящ за движение по неравни повърхности и имат само две колела, които са доста големи - с диаметър до 150 мм. Гумените колела абсорбират добре неравностите. Ако желаеш да раздвижиш цялото тяло, можеш да използваш и щеки.

 

 

Aggressive ролери

Aggressive ролерите са създадени предимно за употреба в скейт парковете. Отличават се с късата си рамка и с малките си и твърди колела, които правят завиването и оттласкването от земята по-лесно по време на правенето на най-различни трикове.