Възможност за връщане/замяна до 31. 1. 2024. Научи повече.

Полезни съвети

Как да изберем правилния размер на обувки

Изборът на правилен размер е изключително важен при обувките. За съжаление не съществува универсална таблица с размери. Поради тази причина размерите могат да се различават при всеки производител на обувки. Не винаги имаш възможността да премериш обувките лично. Следващите указания ще ти помогнат да избереш правилния размер.

Не е необходимо да отбягваш покупката на обувки през интернет. Можеш да смениш или върнеш стоката до 14 дни от нейното получаване.

 

Достъпна информация в детайла на продукта

Ако щракнеш върху размер, в надписа над размерите ще го видиш пресметнат в други размери. Ще намериш и информация за размерите MP, CM, JPN.

  • MP (Mondo Point) – препоръчителната дължина на ходилото за даден размер обувки
  • JPN – размер, отговарящ на японския пазар, който показва дължината на ходилото в милиметри
  • CM – препоръчителната дължина на ходилото в сантиметри за даден размер

Избор на правилен размер

Изборът на правилен размер е изключително важен при обувките за бягане. Ако щракнеш върху даден размер, в надписа над размерите ще го видиш пресметнат в други размери. Размерите могат да бъдат различни при различните производители. За съжаление не съществува таблица, която да отговаря на всички размери. Финалният размер на обувките зависи от конструкцията им, от процеса на изработка и от използваните материали. Препоръчваме ти да използваш размерите CM, които показват ПРЕПОРЪЧИТЕЛНАТА ДЪЛЖИНА НА ХОДИЛОТО в сантиметри за даден размер. Тези размери могат да са различни в зависимост от моделите. 

      A - дължина на ходилото

      B - дължина на стелката

      C - 5 мм

 

Как да измерим ходилото

От какво се нуждаеш:

  • Използвай кутия от обувки или стена с прав ъгъл - 90°.
  • Вземи лист хартия/картон, линия и молив.

Как да измериш?

  • Провери, дали носиш същите или подобни чорапи на тези, които ще носиш най-често с обувките.
  • Стъпи с правилните чорапи върху листа хартия така, че външната страна на ходилото да е опряна в стената или стъпи в празна кутия от обувки така, че петата да е притисната към задната стена на кутията.
  • След това сложи линията и нарисувай черта с молив пред най-дългия си пръст.
  • Измери разстоянието (дължината) до чертата, която си нарисувал/а.
  • Избери отговарящия размер.

 A - дължина в сантиметри

 

Внимание! Винаги премервай и двата крака, защото в повечето случаи дължината им е различна. Избери размер според по-дългото ходило.