Желаете ли да получите коледните си подаръци навреме? Куриерските компании вече най-вероятно няма да успеят да Ви доставят поръчаната стока, затова Ви препоръчваме да използвате нашите физически магазини! 

Полезни съвети

Какви протектори да изберем?

Рискът от падане е голям по време на каране на ролери, дори е по-голям и от риска по време на колоездене. Това се дължи и на по-дългата спирачна траектория. Съществуват много фактори, които могат да доведат до падане по време на каране на ролери и то независимо от това, колко внимаваме – хлъзгава или замърсена настилка, животни, които излизат на пътя ни или непредвидени движения на хората, които ни заобикалят, докато караме.

Поради тези причини е необходимо да носим протектори по време на карането на ролери.

Най-тежките контузиите са следствие от нараняването на главата. Поради това е задължително да носим каска (може и за колоездене). Изключително подходящо е да носим и наколенки, налакътници и накитници. Коленете и дланите са първите наранени при падане напред.

При избора на подходящи протектори е добре да избираме от по-качествените, защото предоставят по-голям комфорт и по-добро проветряване. Тези параметри ги правят идеални за по-дълготрайните излети с ролерите.

 

Размерът на протекторите се избира според размера на дрехите, но винаги трябва да обърнем внимание на това, дали краката или ръцете ни са по-големи и по-мускулести. Протекторите не бива да стягат или да убиват на тялото.