Уважаеми клиенти, желаем да Ви информираме, че сайта абв.бг има проблеми с изпращането на електронна поща,  за това няма да получите имейли от нас. Ако имате възможност използвайте друг имейл за регистрация или поръчки.
Полезни съвети

Какви протектори да изберем?

Рискът от падане е голям по време на каране на ролери, дори е по-голям и от риска по време на колоездене. Това се дължи и на по-дългата спирачна траектория. Съществуват много фактори, които могат да доведат до падане по време на каране на ролери и то независимо от това, колко внимаваме – хлъзгава или замърсена настилка, животни, които излизат на пътя ни или непредвидени движения на хората, които ни заобикалят, докато караме.

Поради тези причини е необходимо да носим протектори по време на карането на ролери.

Най-тежките контузиите са следствие от нараняването на главата. Поради това е задължително да носим каска (може и за колоездене). Изключително подходящо е да носим и наколенки, налакътници и накитници. Коленете и дланите са първите наранени при падане напред.

При избора на подходящи протектори е добре да избираме от по-качествените, защото предоставят по-голям комфорт и по-добро проветряване. Тези параметри ги правят идеални за по-дълготрайните излети с ролерите.

 

Размерът на протекторите се избира според размера на дрехите, но винаги трябва да обърнем внимание на това, дали краката или ръцете ни са по-големи и по-мускулести. Протекторите не бива да стягат или да убиват на тялото.