Желаете ли да получите коледните си подаръци навреме? Куриерските компании вече най-вероятно няма да успеят да Ви доставят поръчаната стока, затова Ви препоръчваме да използвате нашите физически магазини! 

Полезни съвети

Как да изберем правилната подкрепа

Спортните бюстиета се делят на няколко категории според нивото на подкрепа, което предоставят на бюста. Съществуват бюстиета, които са подходящи за йога и пилатес, но ще се нуждаем е от различно бюстие за бягане, колоездене или аеробика. Изборът на правилното ниво на подкрепа зависи от натоварването по време на спортуване. Например бягането изисква употребата на бюстие с най-високо ниво на подкрепа, а йогата с най-ниско ниво. В каталога ни ще намериш спортните бюстиета разделени на три категории – с ниска подкрепа, със средна подкрепа и с висока подкрепа.

Видове подкрепа за различните спортове

Следващата таблица показва подходящите размери и видове подкрепа в зависимост от различните спортове.

 
  • ЛП - лека подкрепа
  • СП - средна подкрепа
  • ВП - висока подкрепа
 
  XS S M L XL
Йога ЛП ЛП ЛП ВП ВП
Пилатес ЛП ЛП СП ВП ВП
Гребане ЛП ЛП СП ВП ВП
Колоездене ЛП ЛП СП ВП ВП
Ски спускане СП СП СП ВП ВП
Кръгови тренировки СП СП ВП ВП ВП
Тенис СП СП ВП ВП ВП
Танцуване СП СП ВП ВП ВП
Колективни спортове СП ВП ВП ВП ВП
Яздене на коне СП ВП ВП ВП ВП
Бягане ВП ВП ВП ВП ВП

 

Информацията в таблицата е ориентировъчна 

 


 

A) Ниска подкрепа

Ниската подкрепа е подходяща за спортове с по-бавно темпо като йога или пилатес. Бюстиета в тази категория са създадени предимно от тънък и не много издръжлив материал. В повечето случаи са без банели и са с тънки презрамки.

 

B) Средна подкрепа

Бюстиетата със средна подкрепа са идеални за фитбокс, босу, flowing, TRX и други спортове, които предоставят средно натоварване на тялото. За разлика от бюстиета с ниска подкрепа, тези са с подсилени с банели и са създадени от по-издръжлив материал.

 

CВисока подкрепа

Бюстиетата с висока подкрепа са подходящи за бягане, jumping, insanity, аеробика и други спортове, които изискват движения с бързо темпо и които повече натоварват тялото. Тези бюстиета са подсилени с меки банели и са с широки презрамки.