Полезни съвети

Протектори за каране на скейтборд

По време на каране на скейтборд възниква риск от падане, който е по-висок от риска, който възниква по време на колоездене. Това се дължи и на по-дългата траектория на спиране. Множество фактори по време на каране на скейтборд могат да доведат до падане. Точно поради тази причина е необходимо да носим протектори, които да ни защитят от травмите.

Най-тежките травми могат да бъдат причинени при падане върху главата. Точно заради това е необходимо да носим каска (може и каска за колоездене). Препоръчваме използването на комплект протектори за колене, за лакти и за китки със защита за дланите. Коленете и дланите са първите, които могат да пострадат при падане напред.

 

Колкото по-качествена е обработката на протекторите, толкова по-голям комфорт и защита предоставят. Комфортът е изключително важен, ако прекарваме по-дълго време в каране на скейтборд.

 

Размерът на протекторите се избира според размера на дрехите, но винаги трябва да обърнем внимание на това, дали краката или ръцете ни са по-големи и по-мускулести. Протекторите не бива да стягат или да убиват на тялото.