Уважаеми клиенти, желаем да Ви информираме, че сайта абв.бг има проблеми с изпращането на електронна поща,  за това няма да получите имейли от нас. Ако имате възможност използвайте друг имейл за регистрация или поръчки.
Полезни съвети

Използвани материали

Спортните бюстиета са създадени предимно от синтетични материали. Най-често става въпрос за полиестер, найлон и еластан.

Най-използваните материали

A) Полиестер

Полиестерът е най-използваният материал за произвеждане на спортни дрехи. Става въпрос за синтетични влакна, които се отличават със стабилността си, лесната си поддръжка и ниската си абсорбция на влага. Това означава, че материалът не се намокря лесно и се грижи за отвеждането на потта от кожата. Някои марки използват рециклиран полиестер, който е създаден най-често от PET бутилки. Подобни продукти помагат за опазването на околната среда и за понижаването на продукцията на отпадъчни средства.

 

B) Найлон

Синтетичен материал, който е много издръжлив, запазва цветовете си и почти не се намачква. Найлонът е лесно запалим, наелектризира се и запазва статичния ток в себе си. Също като полиестера, не абсорбира влага и е изключително подходящ за произвеждане на спортно облекло.

 

C) Еластан

Еластанът е от групата синтетични материали, които се отличават с еластичността си. Той успява да се разтегне от 3 до 7 пъти в сравнение с първоначалната си дължина. Същевременно е по-издръжлив от гумените влакна. Повечето материи се смесват с еластан, за да станат по-еластични, да запазват формата си и да не се намачкват толкова при сгъване. В Европа този материал се нарича Еластан, но в северна Америка се срещаме най-често с названието Spandex. Най-известното име на този материал произлиза от марката Lycra. Еластанът се произвежда в много различни държави, затова можем да го срещнем и като Dorlastan, Elaspan, Linel и други.