Възможност за връщане/замяна до 31. 1. 2024. Научи повече.

Полезни съвети

Как да изберем хилка за тенис на маса?

Преди да вземем решение, е важно да определим нивото, на което са уменията ни. Хилките за начинаещи са по-бавни и по-лесни за управление. Опитните играчи избират бързи хилки, които предоставят значително по-малък контрол.

Свойства

Когато става въпрос за хилки за тенис на маса, имаме предвид скоростта, ротацията на топката и контрола. Те се изразяват в скала от 10 до 100. Колкото по-високо е числото, толкова по-добро е свойството. 

 

Дебелина на гумите

Препоръчваме на начинаещите да изберат възможно най-тънките гуми. Хилката няма да улови бързите удари, но ще ти предостави по-голям контрол. За начинаещите хилката трябва да е с гуми с дебелина 1-1,5 мм. В зависимост от опита можеш да избереш по-дебели гуми, но не в началото.Колкото по-дебели са гумите, толкова по-силни са ударите, но контролът намалява. На средно напредналите играчи се препоръчва да изберат гуми с дебелина 1,6-1,8 мм. За опитните играчи идеалната дебелина е между 1,9 и 2,1 мм.

Форма на дръжката

Изборът на формата на дръжката може да повлияе на стила на игра и на захвата, поради което препоръчваме да следвате инстинкта си. В нашите магазини предлагаме хилки за тенис на маса с конкавна форма на дръжката, която се характеризира с по-широк край и хилки с анатомична форма на дръжката.